LEVANTE UD, UNA SAD RESPONSABLE Y COMPETITIVA

Durante las dos últimas décadas, el fútbol profesional, una industria con gran impacto socioeconómico, ha sufrido importantes cambios estructurales. Como consecuencia, los clubs han tenido que afrontar situaciones que, en algunos casos, han amenazado su supervivencia y que, en otros casos, han provocado que dichos clubs salieran renovados y con un nuevo enfoque.

En el fútbol, al igual que ocurre en todos los sectores empresariales, se asume la estrategia como un instrumento indispensable para competir. A través de este estudio del caso del Levante Unión Deportiva, un club histórico del fútbol profesional español, y el más antiguo de la Comunitat Valenciana Valè, se analizan los efectos de esos cambios, las respuestas adoptadas y el resultado de todo ese proceso. Mediante el análisis del proceso de reflotamiento (turnaround) llevado a cabo por el Levante, se evidencia que, a pesar de sus singularidades, las recetas tradiciones de la dirección estratégica son aplicables a la gestión de las sociedades anónimas deportivas (SAD). En este libro también se plantean otras reflexiones interesantes sobre la globalización de la industria del deporte profesional y la idoneidad de las distintas estrategias competitivas formuladas por los clubs, así como el enfoque de nicho de mercado y la importancia de la vertiente social en la estrategia del Levante.

Los autores
Borja Ortiz Rodríguez (Alcoi, 1990) es licenciado en administración y dirección de empresas por la Universitat Politècnica de València y, recientemente, posgraduado en estrategia de empresa por la Universitat de València. Es investigador, colaborador del departamento de dirección de empresas “J.J. Renau Piqueras” y ha participado en diversos foros y publicaciones sobre estrategia empresarial y gestión de empresas deportivas.

Francisco Puig Blanco (Soneja, 1966) es profesor titular en la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Completó su doctorado en empresariales siendo Premio Extraordinario. Imparte docencia de dirección de empresas en grado, posgrado, doctorado y, también, a directivos. Especializado en estrategia internacional, business turnaround y clustering, ha publicado artículos en las principales revistas del área, así como libros en coautoría y capítulos en volúmenes colectivos. Además, coordina el Grupo de Investigación “GESTOR” (Geoestrategia Organizacional: Clusters y Competitividad).

Ficha
ISBN: 978-84-617-9827-8
Editorial: Vincle (Altriam Media&Events, S.L.)
Año de edición: 2017
Lugar de edición: València
Encuadernación: Rústica
Formato: 12×20 cm
Páginas: 116
Idioma: castellano
Precio: 15€

LEVANTE UD. UNA SAD RESPONSABLE Y COMPETITIVA
Durant les dues últimes dècades, el futbol professional, una indústria amb gran impacte socioeconòmic, ha patit importants canvis estructurals. Com a conseqüència, els clubs han hagut d’afrontar situacions que, en alguns casos, han amenaçat la seua supervivència i que, en altres casos, han provocat que estos clubs isqueren renovats i amb un nou enfocament.

En el futbol, igual que ocorre en tots els sectors empresarials, s’assumeix l’estratègia com un instrument indispensable per a competir. A través d’este estudi del cas deL Llevant Unió Esportiva, un club històric del futbol professional espanyol, i el més antic de la Comunitat Valenciana Valè, s’analitzen els efectes d’estos canvis, les respostes adoptades i el resultat de tot eixe procés. Mitjançant l’anàlisi del procés de reflotamiento (turnaround) dut a terme pel Llevant, s’evidencia que, malgrat les seues singularitats, les receptes tradicions de l’adreça estratègica són aplicables a la gestió de les societats anònimes esportives (SAD). En este llibre també es plantegen altres reflexions interessants sobre la globalització de la indústria de l’esport professional i la idoneïtat de les diferents estratègies competitives formulades pels clubs, així com l’enfocament de nínxol de mercat i la importància del vessant social en l’estratègia del Llevant.

Autors
Borja Ortiz Rodríguez (Alcoi, 1990) és llicenciat en administració i direcció d’empreses per la Universitat Politècnica de València i, recentment, postgraduat en estratègia d’empresa per la Universitat de València. És investigador, col·laborador del departament de direcció d’empreses “J.J. Renau Piqueras” i ha participat en diversos fòrums i publicacions sobre estratègia empresarial i gestió d’empreses esportives.

Francisco Puig Blanco (Soneja, 1966) és professor titular en la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Va completar el seu doctorat en empresarials sent Premi Extraordinari. Imparteix docència d’adreça d’empreses en grau, postgrau, doctorat i, també, a directius. Especialitzat en estratègia internacional, business turnaround i clustering, ha publicat articles en les principals revistes de l’àrea, així com llibres en coautoría i capítols en volums col·lectius. A més, coordina el Grup de Recerca “GESTOR” (Geoestrategia Organizacional: Clusters i Competitivitat).

 

Fitxa
ISBN: 978-84-617-9827-8
Editorial: Vincle (Altriam Media&Events, S.L.)
Any d’edició: 2017
Lloc d’edició: València
Enquadernació: Rústica
Format: 12×20 cm
Pàgines: 116
Idioma: castellà
Preu: 15€

Related Projects
Contacta amb Vincle

0

Escriu allò que busques i ENTER per buscar

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca