Àngels Gregori, Lourdes Toledo i Rafa Xambó conversen sobre les ciutats, els poetes i el paper de la cultura en la societat

El pròxim dimarts 2 de març, a les 19 hores i al Canal de Youtube de Vincle Editorial, dins del cicle #ConversesVincle, Àngels Gregori, Lourdes Toledo i Rafa Xambó, conversaran sobre els poetes i les ciutats que les han cantant, així com la relació de la poesia i la ciutat i el paper de la cultura en la nostra societat, tot arran del llibre Cantata de València, de Rafa Xambó, publicat per Vincle Editorial.

Cantata de València és un text, i un projecte audiovisual, que reivindica l’aportació de les arts i proposa una reflexió i un debat sobre el paper de la cultura en la nostra societat. Compta també amb el pròleg d’Àngels Gregori i els textos de Vicent Alonso, Maria Josep Escrivà, Maria Fullana, Isabel Garcia Canet, Marc Granell, Salvador Jàfer, Txema Martínez, Jaume Pérez-Montaner, Francesc Pérez Moragón, Enric Sòria i Francesc Viadel. Les fotografies que il·lustren el llibre són de Francesc Jarque.

Quina és la relació de les ciutats i els poetes? Quina és la relació dels intel·lectuals amb les ciutats? Quina és la relació dels poetes amb la ciutat de València? Quina reflexió i debat generen sobre la cultura? Aquestes són algunes de les preguntes que Àngels Gregori, Lourdes Toledo i Rafa Xambó tractaran de respondre en aquesta nova entrega de #ConversesVincle.

Rafael Xambó és sociòleg, músic i escriptor. Com a investigador de la comunicació ha publicat nombrosos llibres i articles de caràcter acadèmic i divulgatiu. Com a músic i cantant es va donar a conèixer als anys 70. Ho va deixar quan el moviment de la Nova Cançó fou arraconat durant la Transició i va reprendre amb el canvi de segle. Té publicats sis discos. Va guanyar els Premis Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor el 2007 per Cançons de la memòria trista, i el 2010 per Andanes. També el premi a la millor lletra per A Glasgow. El 2013 va publicar el disc T’estimo tant. Sonets de Shakespeare, amb traducció de Txema Martínez. També el 2013 va publicar l’assaig memorialístic El riu dels ulls. Té una extensa trajectòria com a activista cultural i social. Actualment prepara el llançament del seu nou disc La dansa d’un temps nou i el dietari La nit dels dies.

Lourdes Toledo és periodista i escriptora. Col·labora amb diferents mitjans com eldiario.es, Levante-EMV, La Veu dels Llibres, L’Avenç, Caràcters. Ha publicat poemes i relats breus en diverses antologies. Amb el dietari Amèrica endins, on conta la seua estada a Santa Fe, Nou Mèxic, als EUA, va guanyar el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta 2017. Amb La inquietud, de imminent publicació, va guanyar el Premi d’assaig Josep Vallverdú de Lleida 2020.

Àngels Gregori. Poeta i gestora cultural. Doctora en Literatura per la Universitat de València amb una tesi sobre les ciutats i la poesia de Marta Pessarrodona i Màster de gestió cultural, és Presidenta del PEN Català, directora de la Fundació Francisco Brines i directora de la Poefesta d’Oliva des de la seua creació. També dirigeix i col·labora en altres festival de poesia de Catalunya com el Barcelona Poesia, Festival de Poesia de Sant Cugat o el Festival de poesia de Lleida. És autora dels poemaris Bambolines (Premi Amadeu Oller), Llibre de les brandàlies (Premi Ausiàs March de Gandia), New York, Nabokov and bicicletes (premi Alfons el Magnànim), Quan érem divendres (Premi dels Jocs Florals de Barcelona) i Quan els gran arbres cauen (Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot).

Contacta amb Vincle

0

Escriu allò que busques i ENTER per buscar

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca