Pepiu i Joan Carles Ventura inauguren les Converses Vincle amb un diàleg sobre «Pot ser de veres i no haver passat mai» i la literatura gamberra

El pròxim dilluns 1 de febrer, a les 19 hores i al Canal de Youtube de Vincle Editorial, els escriptors i guionistes Pepe Navarro Pepiu i Joan Carles Ventura conversaran sobre Pots ser de veres i no haver passat mai, primera novel·la de Pepiu, que va arribar a les llibreries el passat mes de novembre. Aquest diàleg, organitzat per la pròpia Vincle Editorial, inicia un cicle de converses literàries on-line de periodicitat quinzenal en el que participaran destacats escriptors i escriptores de l’ambit lingüístic català.

Amb un humor surrealista que barreja el Jeeves de P.G. Wodehouse, el Tristam Shandy de Laurence Sterne, l’Ignatius de John Kennedy Toole, la Ramona Rosbif d’Isa Tròlec, la Vicenteta de Bernat i Baldoví i la Divine de la pel·lícula Pink Flamingos de John Waters, Pepe Navarro narra en Pots ser de veres i no haver passat diferents episodis de la vida de Pepiu que poden haver passat o no. Novel·la d’humor, crònica social destarifada o deliri inclassificable que planteja fins on pot arribar un autor a involucrar-se amb un personatge, o a l’inrevés.

Pots ser de veres i no haver passat serà l’excusa perquè Pepiu i Ventura parlen de la creació literària, dels gèneres, i sobretot de la “literatura gamberra” que ambdós conreen.

Pepe Navarro “Pepiu” (Castellar, València, 1975) ha treballat com a guionista i col·laborador en diferents mitjans de comunicació. A bacs, el seu espectacle de monòlegs i música tradicional, ha recorregut el País Valencià de dalt a baix. Pot ser de veres i no haver passat mai (Vincle Editorial) és la seua primera novel·la publicada.

Joan Carles Ventura (Sueca, 1978) desenvolupa tasques de redactor, guionista i director de programes de televisio en diferents cadenes. El 2017 publica la seua primera novel·la, Camins dubtosos (Crims.cat), un thriller esperpèntic de caire polític, amb aires de road movie i de comèdia gamberra ambientada a terres valencianes, element s característics de la seua literatura que tornaran a apareixer en Em diuen Fletxa (Crims.cat, 2019), VI Premi de novel·la Negra Memorial Agustí Vehí de Tiana. Amb Estira el fil, Ariadna (Tabarca, 2020), la seua primera incursió en la literaura juvenil, va guanyar el XVI Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent.

A la conversa literària on-line de Pepiu i Ventura seguiran el 15 de febrer Lluïsa Julià i Sebastià Alzamora parlant de la poeta mallorquina Maria Antònia Salvà a propòsit de seua antologia Entre floricultuores (Vincle Editorial). El 2 de març parlaran Rafa Xambó i Lourdes Toledo sobre La cantanta de València i la ciutat com a text i pretext literari. Seguiran Luis del Romero Sánchez-Cutillas el 16 de març presentant La meva cambra més estimada i parlant de Carmelina Sánchez-Cutillas, i el 30 de març parlarem de novel·la negra amb Jeroni Muñoz presentant Ho faré igualment, premi Teodor Llorente de Novel·la Negra de la Pobla de Vallbona 2020. El cicle es tancarà el 20 d’abril amb Rosa Roig i altres autores al voltant de les escriptores als PP.CC.

Les Converses Vincle tenen per objecte crear un punt de trobada on-line dels escriptors i escriptores de tot l’àmbit lingüístic català amb els seus lectors per a reflexionar sobre la creació literària.

Contacta amb Vincle

0

Escriu allò que busques i ENTER per buscar

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca