Guillem Montoro: “Estem normalitzant una violència social en la qual allò diferent és criticat i atacat”

“Estem normalitzant no solament el bullying sinó una situació de violència social en la qual allò diferent és criticat i atacat”, afirma Guillem Montoro (Paiporta, 1995), regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paiporta i autor, juntament amb la docent Patricia Estellés (Asp, 1992), de la novel·la juvenil I si fores tu?, sobre bullying i assetjament escolar. “Escriure el llibre ha sigut una experiència molt enriquidora que m’ha permès explotar la meua part més artística parlant des de l’experiència del bullying en la infància”, comenta Montoro sobre l’obra, publicada per Vincle i que es va presentar dimarts en la 53 Fira del Llibre de València. En l’acte van participar, a més dels autors, l’escriptora Fani Grande, la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Encarna Cuenca, i l’il·lustrador Toni Cabo, que és l’autor de la portada del llibre.

I si fores tu? narra la història d’assetjament de Ferran, un estudiant de 3r d’ESO que arriba a un nou institut. Amb l’ajuda d’Ana i Ignacio idearà un pla per a vèncer la por i plantar cara al seu assetjador. Guillem Montoro es va basar en la seua pròpia experiència d’assetjament per a donar vida a aquesta història, en la qual també van ser determinants les vivències de Patricia Estellés com a mestra.

Però aquesta novel·la juvenil no solament parla de bullying, sinó també de com lluitar contra ell a través de l’amistat, la convivència i la solidaritat. L’autor, expert en igualtat, considera que la complexitat de la lluita contra l’assetjament en les aules aconsella “noves polítiques i que els professors reben formació per a combatre aquesta xacra de la societat”.

“Ens agradaria molt que I si fores tu? fóra una lectura en l’escola perquè molts xiquets es poden veure reflectits en ella. Ferran no és un personatge únic, sinó que està construït a partir de vivències molt genèriques”, declara Guillem Montoro. “Creiem que eixa lectura pot ajudar-los a prendre consciència i a no normalitzar la violència contra els qui són diferents”, afirma.

Guillem Montoro és tècnic en Atenció Sociosanitària i Tècnic Superior en Promoció d’Igualtat de Gènere, i des de gener de 2018 ocupa la regidoria de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paiporta per Compromís. Patricia Estellés és graduada en magisteri d’Educació Infantil. Actualment compagina l’escriptura amb la docència. I si fores tu? és el seu primer llibre publicat.

Contacta amb Vincle

1

Escriu allò que busques i ENTER per buscar

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca