Vincle estarà en les jornades “Childrens’ and Young Adult Literature and their pedagogical implications” de la UJI
Tres títols de Vincle Editorial seran protagonistes d’una de les taules redones del seminari Childrens’ and Young Adult Literature and their pedagogical implications, que per segona vegada organitza la Universitat Jaume I de Castelló. Serà el 10 de juliol la taula «‘Veritat que hi ha molta gent que no és normal?’: el tractament literari de les diferències», amb Manolo Gil, editor de Vincle Editorial; Carme Morera i Tona Català, autores del llibre A mi, què em passa?; Fani Grande, autora del llibre Jo sóc així, i això no és un problema i Josep Arrandis i Paolo Ferrando, autors d’El món de Pao, que llançarà Vincle el proper mes de setembre.
A més de seguir defensant la importància de la literatura infantil i juvenil en l’ensenyament de llengües en general i en l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera, en particular, la segona edició d’aquest curs advocarà per l’ús d’aquesta literatura en l’àmbit educatiu com un instrument fonamental per a reflexionar sobre el sexisme, la discriminació sexual i la diversitat de les persones. És per això que es dedicarà especial atenció a l’adscripció de certs rols als personatges masculins i femenins així com a les representacions literàries de LGBT i d’infants amb necessitats educatives especials.
El programa complet és el següent, i el podeu consultar també a la web de la UJI.
Dates: 10 i 11 de juliol de 2017
Lloc: Aula HA1220AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials
Coordinació acadèmica del curs: Elena Ortells Montón, Departament d’Estudis Anglesos
Programa:
Dilluns 10 de juliol de 2017
9.30 h Recepció i lliurament de material.
10.00 h Inauguració.
10.30 h Conferència: «From Picturebooks to Graphic Novels: The Journey of Visual Literacy». Janice Bland, Deputy Chair of Teaching English as a Foreign Language. English Department, Nord University, Norway.
11.45 h Conferència: «Are the Kids All Right?: The Representation of LGBTQ Characters in Children’s and Young Adult Literature». B. J. Epstein, Senior lecturer in literature and public engagement. School of Literature, Drama and Creative Writing, University of East Anglia.
13.00 h Taller: «Reading Children’s Literature in the English Classroom: From Decoding and Comprehension to Interpretation and Development of New Understandings». Agustín Reyes Torres, professor contractat doctor. Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.
14.00 h Fi de l’activitat del matí.
16.00 h Taller: «El joc poètic: del nonsense a les avantguardes». Josep-Vicent García Raffi, professor contractat doctor. Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.
17.00 h Taller: «Literatura i multiculturalitat en les aules del segle xxi: una proposta diversa». Margarida Castellano Sanz, professora de secundària. Professora associada d’universitat (doctora). Departament de Didàctica de la Llengua i de la Literatura, Facultat de Magisteri. Universitat de València.
18.00 h Taula redona: «‘Veritat que hi ha molta gent que no és normal?’: el tractament literari de les diferències». Manolo Gil, editor de Vincle Editorial; Carme Morera i Tona Català, autores del llibre A mi, què em passa?; Fani Grande, autora del llibre Jo sóc així, i això no és un problema; Josep Arrandis, autor d’El món de Pao; Paolo Ferrando.
20.30 h Fi de l’activitat de vesprada.
Dimarts 11 de juliol de 2017
9.30 h Conferència: «La lectura de imágenes en el libro álbum: una aproximación multimodal». Arsenio Jesús Moya Guijarro, catedràtic d’universitat. Departament de Llengua i Lingüística Angleses, Universitat de Castella-la Manxa.
10.45 h Conferència: «Quan l’animal és persona i les persones són animals: De Black Beauty a Lluc, o el respecte pels altres en les animalografies des del segle xviii fins als nostres dies.» Carme Manuel, catedràtica d’universitat. Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, Universitat de València.
12.00 h Entrevista: Carme Manuel en conversa amb Tomàs Llopis, autor de Lluc (2014).
13.00 h Taller: «Cuentos de niños y monstruos: lo siniestro en el cuento de hadas y sus adaptaciones cinematográficas». Luis Pérez Ochando.
14.00 h Fi de l’activitat del matí.
16.00 h Taller: «Imagining Worlds, creating citizens: African-Canadian Children’s Literature». Vicent Cucarella, professor associat. Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, Universitat de València.
17.00 h Taller: «Sophie’s Lighthouse: una experiència de lectura en anglés a l’aula d’infantil i primària». Marta Ramón Querol, mestra d’anglès i autora i editora de la col·lecció Sophie’s Lighthouse. CEIP Mestre Eduardo Martínez Ródenas de Benicarló.
18.00 h Taula redona: «Comics and graphic novels: a tool in the EFL classroom?». Elena Ortells, professora titular d’universitat. Departament d’Estudis Anglesos, Universitat Jaume I; Sofía Royo Vizcaíno, Universitat Jaume I; Miguel Ángel Giner, il·lustrador, LaGRUAestudio.
20.00 h Fi de l’activitat de vesprada.