Toni Mollà reivindica en «Escrits contra el silenci» l’obra cívica de Joan Fuster en el 25 aniversari de la seua mort

L’obra civica de Joan Fuster és la protagonista del llibre «Escrits contra el silenci», de Toni Mollà, que Vincle Editorial llança dins la seua col·lecció Panorama.

L’obra de Joan Fuster ha estat una croada contra el silenci, malgrat el perill de quedar-se sol. D’ací el títol del llibre: Escrits contra el silenci. Aquest llibre és, segons l’autor, «una petita falca contra el silenci a què ha estat sotmesa l’obra de Fuster i una reivindicació del seu llegat intel·lectual i, especialment, de l’obra de contingut més cívic». La primera part –“A propòsit de Joan Fuster” – la conformen articles dedicats a Joan Fuster i la seua obra. La segona –“A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster” – recull textos sobre la forma d’entendre Toni Mollà el propi país a partir d’una manera de mirar que va aprendre, segons confessa, llegint i escoltant Joan Fuster.

escrits_portadaEl llibre inclou comentaris a propòsit de diferents intel·lectuals que, segons l’autor, han ajudat a difondre, i matisar quan ha calgut, l’obra fusteriana: els valencians Josep Iborra, Josep-Vicent Marqués, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles, Gustau Muñoz o Francesc Pérez Moragón, i també altres com Ernest Gellner o Axel Honnet que, sense conéixer Fuster, han compartit una mateixa actitud crítica davant del món i han ampliat la mirada del mateix Mollà.

L’obra es presentarà el proper 6 d’abril a la llibreria Leo de València (Raconada de Federico Garcia Sànchiz, 1) amb la presència de l’editor Francesc Pérez Moragón, director de l’Espai Fuster de Sueca i de Manolo Gil, editor del llibre.

Toni Mollà (Meliana, 1957) és licenciat en periodisme i doctor en sociologia, ha treballat a RTVV i com a professor de la Universitat de València. Ha impartit cursos a Brown University i CUNY (EUA). Autor d’assaigs com La utopia necessària (1994), periodisme literari com Converses inacabades amb Joan Fuster (1992) i els dietaris Espill d’insolències (2000), Quadern d’entretemps (2007), Més enllà de San Francisco (2010) i Un adéu a la tribu (2013). També del Manual de sociolingüística (2006) o Quina televisió pública? (2009), entre les obres de sociologia de la comunicació. En La desconnexió valenciana (2014) va recollir part de la seua obra periodística.

Contacta amb Vincle

0

Escriu allò que busques i ENTER per buscar

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca