Escrits contra el silenci es presenta dijous a la Casa Fuster de Sueca

Escrits contra el silenci, l’obra amb què Toni Mollà reivindica l’obra cívica de Joan Fuster, es presenta dijous vinent a la Casa Fuster de Sueca, al carrer Sant Josep 8-10. La presentació més especial de l’obra publicada per Vincle Editorial en la seua col·lecció Panorama començarà a les 19 hores i comptarà amb les intervencions de Toni Mollà, Voro Ortells, director de l’Espai Fuster i Manolo Gil, editor.

leo_03Es tracta de la segona presentació del llibre, després de la realitzada el passat 6 d’abril a la llibreria Leo de València. Un acte en el qual van participar Toni Mollà, Francesc Pérez Moragón i J.J. Pérez Benlloch, i que va deixar sucoses declaracions al voltant de Fuster, de l’ofici d’escriure i de la societat valenciana. Els tres van coincidir en la vigència del discurs de Fuster però, tal com assenyalà Mollà, “encara no tenim els mecanismes per reproduir eixe discurs”. En la seua opinió, “encara molesta el discurs fort d’una persona com Fuster, que esperava que algú el contradiguera, però només va rebre insults”.

Sobre la concepció d’Escrits contra el silenci, Mollà va confessar que “quan vaig proposar fer un llibre per actualizar el pensament fusterià em vaig adonar que ja el tenia escrit”, tot i que “m’hauria agradat que algú haguera escrit un llibre per a reivindica l’obra cívica de Fuster”. “Amb aquest llibre volia explicar per què Fuster tenia raó. O, millor dit, per què els antifusterians no la tenen”.

leo_01J.J. Pérez Benlloch va glossar la figura de Mollà assenyalant que “hem tingut molt bons periodistes i encara els tenim, però el millor assagista i articulista del País Valencià és Toni Mollà”, un extrem en el qual Francesc Pérez Moragón es va mostrar d’acord, puntualitzant que “és admirable que Toni no abandone l’exercici d’opinar”.
Acabà Toni Mollà de manera contundent: “Si algú ha fracassat, hem sigut nosaltres els valencians, però no Fuster”.

Leave a Comment

Contacta

Deixa'ns el teu missatge!